1452 | 11.05.2018 12:57:38 | ![]() |
Promeškání termínu očkování?
Dobrý den, syn byl očkován 1. dávkou hexavakciny (Hexacima) 10. 5. 2018. Druhou dávku by měl dostat za 2 měsíce., tj. kolem 10. 7. 2018. Dětská lékařka však v této době čerpá dovolenou a syn může být naočkován 28. 7. (tj. za 7 týdnů po 1. dávce) nebo 26. 7. (tj. 11 týdnů po 1. dávce). Ráda bych se zeptala, zda při naočkování druhé dávky po 11 týdnech od první nedojde k promeškání termínu očkování. Velmi děkuji za odpověď.
|
MUDr. Anna Přívorová - Dobrý den, rozhodnutí je samozřejmě v kompetenci Vaší dětské lékařky. Nicméně lze vycházet z toho, že interval mezi 1. a 2. dávkou hexavakcíny ve schématu 2+1 je stanoven na NEJMÉNĚ dva měsíce. Proto podání druhé dávky po 11 týdnech nepředstavuje problém, zatímco podání po 7 týdnech by bylo příliš brzy. S pozdravem MUDr. Marek Horák |
Komentáře uživatelů ...
Aktuality
Environmentální vyúčtování za rok 2024
Dokument
Den otevřených dveří Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje
Zveme Vás dne 1.5.2025 na akci konanou ve spolupráci KHS MSK & ZÚ Ostrava & LF OU
Den zdraví v Bruntále a Havířově
Využijte akce pro své zdraví
Den otevřených dveří
Srdečně Vás zveme na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ pro lékaře a studenty lékařských fakult. 27. března 2025 | 13:00 hodin
Senzorické zkoušky posuzovatelů
Dne 8.4. od 8:00 proběhnou na Zdravotním ústavu v Ostravě senzorické zkoušky posuzovatelů. Seminář je určen pro pracovníky potravinářských provozů a laboratoří.
Zobrazit všechny aktuality
Dokument
28.04.2025
Den otevřených dveří Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje
Zveme Vás dne 1.5.2025 na akci konanou ve spolupráci KHS MSK & ZÚ Ostrava & LF OU
14.04.2025
Den zdraví v Bruntále a Havířově
Využijte akce pro své zdraví
12.03.2025
Den otevřených dveří
Srdečně Vás zveme na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ pro lékaře a studenty lékařských fakult. 27. března 2025 | 13:00 hodin
06.03.2025
Senzorické zkoušky posuzovatelů
Dne 8.4. od 8:00 proběhnou na Zdravotním ústavu v Ostravě senzorické zkoušky posuzovatelů. Seminář je určen pro pracovníky potravinářských provozů a laboratoří.
27.02.2025
Zobrazit všechny aktuality