Převařování pitné vody za nestandardních situací
Je-li voda nezakalená a senzoricky přijatelná (barva, pach chuť), je možné následující postup považovat za dostatečný pro desinfekci pitné vody:
Vodu uvedeme jednorázově do klokotavého varu, např. ve varné konvici, takže bublá celá její hladina (voda má přibližně 100°C),a pak ji necháme nejméně 10 minut stát a přirozeně chladnout v pokojové teplotě . Pro většinu účelů použití by se poté mělo vyčkat nejméně tak dlouho, než se voda ochladí na teplotu vhodnou k danému účelu použití
POZOR NA RIZIKO OPAŘENÍ!
Informace Státního zdravotního ústavu pro veřejnost: převařování pitné vody
Aktuality
Den zdraví v Bruntále a Havířově
Využijte akce pro své zdraví
Den otevřených dveří
Srdečně Vás zveme na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ pro lékaře a studenty lékařských fakult. 27. března 2025 | 13:00 hodin
Senzorické zkoušky posuzovatelů
Dne 8.4. od 8:00 proběhnou na Zdravotním ústavu v Ostravě senzorické zkoušky posuzovatelů. Seminář je určen pro pracovníky potravinářských provozů a laboratoří.
Poděkování
za finanční dotaci na nákup nových pomůcek pro programy prevence zdraví ve školách a pro veřejnost
Pozvánka na odbornou konferenci
Srdečně Vás zveme na odbornou konferenci - Respirační infekce a novinky v laboratoři
Zobrazit všechny aktuality
Využijte akce pro své zdraví
12.03.2025
Den otevřených dveří
Srdečně Vás zveme na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ pro lékaře a studenty lékařských fakult. 27. března 2025 | 13:00 hodin
06.03.2025
Senzorické zkoušky posuzovatelů
Dne 8.4. od 8:00 proběhnou na Zdravotním ústavu v Ostravě senzorické zkoušky posuzovatelů. Seminář je určen pro pracovníky potravinářských provozů a laboratoří.
27.02.2025
Poděkování
za finanční dotaci na nákup nových pomůcek pro programy prevence zdraví ve školách a pro veřejnost
14.02.2025
Pozvánka na odbornou konferenci
Srdečně Vás zveme na odbornou konferenci - Respirační infekce a novinky v laboratoři
11.02.2025
Zobrazit všechny aktuality