Převařování pitné vody za nestandardních situací
Je-li voda nezakalená a senzoricky přijatelná (barva, pach chuť), je možné následující postup považovat za dostatečný pro desinfekci pitné vody:
Vodu uvedeme jednorázově do klokotavého varu, např. ve varné konvici, takže bublá celá její hladina (voda má přibližně 100°C),a pak ji necháme nejméně 10 minut stát a přirozeně chladnout v pokojové teplotě . Pro většinu účelů použití by se poté mělo vyčkat nejméně tak dlouho, než se voda ochladí na teplotu vhodnou k danému účelu použití
POZOR NA RIZIKO OPAŘENÍ!
Informace Státního zdravotního ústavu pro veřejnost: převařování pitné vody
Aktuality
Národní doporučení pro Candida auris
Dokument
Papučový den je tu!
Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě s radostí podporuje Papučový den Mobilního hospice Ondrášek, který proběhne 8. října.
Senzorické zkoušky posuzovatelů
Dne 5.11. od 8:00 proběhnou na Zdravotním ústavu v Ostravě senzorické zkoušky posuzovatelů. Seminář je určen pro pracovníky potravinářských provozů a laboratoří.
Den pro své zdraví v Karviné
Využijte akce pro své zdraví
Světový den turismu
Jak si vedla koupaliště a ubytování v Olomouckém kraji v roce 2025.
Zobrazit všechny aktuality
Dokument
08.10.2025
Papučový den je tu!
Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě s radostí podporuje Papučový den Mobilního hospice Ondrášek, který proběhne 8. října.
03.10.2025
Senzorické zkoušky posuzovatelů
Dne 5.11. od 8:00 proběhnou na Zdravotním ústavu v Ostravě senzorické zkoušky posuzovatelů. Seminář je určen pro pracovníky potravinářských provozů a laboratoří.
02.10.2025
Den pro své zdraví v Karviné
Využijte akce pro své zdraví
01.10.2025
Světový den turismu
Jak si vedla koupaliště a ubytování v Olomouckém kraji v roce 2025.
26.09.2025
Zobrazit všechny aktuality




